Ruud Lek

Ruud Lek werd in 1971 geboren en groeide op in de polder. Sinds 2006 woont hij in Delft met zijn gezin. Ruud werkt bij justitie. Het gevoel dat je je eigen leven moet kunnen inrichten en het belang van vrijheid, brachten hem ertoe om politiek actief te worden. In 2014 ging hij voor de VVD Delft aan de slag als commissielid. Eerst in de commissie Sociaal Domein en daarna in de commissie Ruimte en Verkeer.

Ruud, wat wil jij bijdragen aan Delft?
Ik wil Delft betaalbaar, mooi en veilig maken. Ik zou allerlei specifieke wensen kunnen noemen, maar uiteindelijk dragen ze allemaal bij aan die drie doelen.

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?
Doordat ik collegiaal ben ingesteld, kan ik goed samenwerken. Soms hoor ik dat ik wat minder bescheiden moet zijn. Zelf vind ik dat ik beter op de tijd kan letten.

Waarom ben jij een goed raadslid?
Ik luister graag naar wat mensen bezighoudt, maar ook wat ze ergert en dwarszit. Ik verdiep me in de onderwerpen en ik loop niet weg voor problemen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik houd van tekenen en vind het fijn om uit eten te gaan met mijn gezin en mijn vrienden. Ik bezoek graag mooie plekken in Delft en verwonder me over de hoeveelheid creativiteit in onze stad.