Casper Kroes

Casper Kroes werd in 1997 geboren en is opgegroeid in Axel in Zeeuws-Vlaanderen. Hij woont bijna drie jaar in Delft en studeert Technische Bestuurskunde aan de TU Delft.

Casper, wat wil jij bijdragen aan Delft?
Ik wil me er voor inzetten dat de TU-campus een fijne wijk wordt waar studenten graag willen wonen. Aangezien de TU de komende jaren zal blijven groeien zal er alleen maar meer vraag zijn naar woonruimte en de campus is hiervoor een uitstekende plek. Door meer ruimte te bieden aan horeca en een goede OV-verbinding wordt de campus levendiger en willen studenten ook graag op de campus wonen.

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?
Ik ben erg enthousiast en houd er van veel dingen tegelijk te doen. Dat heeft als voordeel dat ik vaak met meerdere leuke projecten tegelijk bezig ben, maar af en toe kost het wel moeite orde te scheppen in mijn chaotische agenda.

Waarom ben jij een goed raadslid?
Ik houd er van om met mensen in gesprek te gaan. Bijvoorbeeld bij de canvasacties waarbij we in een wijk langs de deuren gaan om met mensen te spreken over welke zorgen ze hebben in hun leefomgeving, maar ook op andere momenten spreek ik vaak met mijn medestudenten over wat volgens hen beter kan in Delft.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Zeilen! Ik kijk er elke zomer uit naar mijn jaarlijkse zeiltocht met mijn pa. Verder klim ik ook regelmatig in het bouldercentrum in Delft met mijn studentenklimvereniging.