Lieke Prins-Korff

Lieke Prins werd in 1962 in Amsterdam geboren. Ze deed de lerarenopleiding en later de Sociaal Pedagogische Academie. Ze werkte 10 jaar lang in de zorg en nu reeds 16 jaar in het speciaal onderwijs. Daarnaast woont ze nu al 26 jaar in Delft, in de wijk Tanthof. Lieke is getrouwd met Sonja en zij hebben samen 1 dochter en 3 pleegzonen.

Lieke, wat wil jij bijdragen aan Delft?
Als stagedocent in het speciaalonderwijs zorg ik voor werkplekken, zodat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt op de juiste plek komen. In Delft wil ik mij ook inzetten voor deze groep. Als pleegouder heb ik ervaren hoe belangrijk het is om bij de gemeente één loket te hebben voor je vragen. Dit is tevens een belangrijk punt van de VVD waar ik me hard voor wil maken. Mijn schoonmoeder van 90 jaar woont nog zelfstandig: ik wil me inzetten voor goede begeleiding voor ouderen. Als ouderen zelfstandig wonen moet er wel goede ondersteuning zijn. Als bewoner van Tanthof wil ik gaan voor een veilige en schone wijk en harde aanpak tegen criminaliteit.

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?
Makkelijk toegangbaar voor jong en oud. Als ik ergens voor ga dan bijt ik mij er ook in vast.

Waarom ben jij een goed raadslid?
Ik heb een netwerk van jong tot oud. Ik hoor heel veel geluiden en loop dagelijks met mijn hond, zo zie en beleef ik Delft. Ik ben aanspreekbaar voor iedereen, want als raadslid zit je er voor de bewoners van Delft.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Naast het rondstruinen op rommelmarkten ben ik vrijwilliger bij de ANWB. Vorige maand heb ik fietslichten uitgedeeld bij de NS Delft en soms maak ik met mijn gezin de Biesbosch schoon.