Peter van Oevelen

Ik ben Peter van Oevelen geboren in Middelburg op 5 september 1964. Het grootste gedeelte van mijn leven als nuchtere Zeeuw ben ik in Zeeland gebleven, maar nu woon ik al weer 10 jaar in Delft. Mijn beroep in het bedrijfsleven is adviseur zorg- en inkomens verzekeringen voor werkgevers en werknemers.

Peter, wat wil jij bijdragen aan Delft?
Veel zaken in Delft gaan goed, maar ik wil dat zoveel mogelijk mensen meedoen aan onze Delftse leefwereld en economie. We moeten kijken of wij meer mensen kunnen helpen met opleidingen en werk. Ook bedrijven willen we hebben en houden in Delft. Er zijn bijvoorbeeld genoeg start-ups in Delft, maar willen die graag behouden en hier verder laten groeien in deze dynamische stad.

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?
Ik ben rustig en vriendelijk van aard, maar kan ook ongeduldig zijn.

Waarom ben jij een goed raadslid?
Ik ben vrij nuchter en ben bereid een compromis te bereiken met andere partijen. Liever dat, dan heel lang wachten. Ik kom uit het bedrijfsleven en kan derhalve een verfrissende kijk hebben op de politiek in Delft.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik sport in groepsverband hier in Delft, diverse zaalsporten, en doe aan aquajoggen. Op zaterdag of zondag golf ik met veel plezier.