Lucas van Wees

Commissielid

Ik ben Lucas van Wees. Na mijn studie in de sociale wetenschappen heb ik gewerkt bij Philips, Shell, KPN en KLM. De laatste vier jaar was ik Directeur Human Resources voor de Universiteit van Amsterdam waar ik heb gewerkt vanuit het Maagdenhuis. Sinds 1990 woon ik, met mijn vrouw, in Delft. In deze stad zijn ook twee van onze drie kinderen geboren. Ik ben betrokken bij Delft en zet mij hier dan ook graag voor in.

Wat wil je bijdragen aan Delft?
Mijn inzet is dat Delft een fijne stad blijft om in te wonen, werken, sporten, ondernemen, recreëren of studeren vooral nu onze stad nog sterk gaat groeien. Er komen duizenden inwoners, woningen en banen bij. Een flinke uitdaging met veel perspectief. Hierbij zijn kansen creëren en benutten sleutelwoorden. Zo kan de klimaat- en energietransitie in onze wijken haalbaar en betaalbaar blijven door intensief met kennisinstellingen, woningcorporaties en betrokken burgers samen te werken. Ook in de ouderenzorg en woningmarkt zijn nog veel creatieve oplossingen mogelijk. Verder is het van belang dat de stad sociaal- en cultureel aantrekkelijk blijft, gaat vergroenen en verduurzamen en volop inspeelt op kansrijke buurt- en wijkinitiatieven van stadsgenoten.

Waarom wil je raadslid worden?
Met mijn kennis en ervaring in de private en publieke sector verwacht ik een verschil te kunnen maken in het stadsbestuur en daarmee voor alle Delftenaren.

Wat doe je nog meer voor Delft?
Ik ben voorzitter van de Stichting Museum van Marken die zich sterk maakt voor de realisatie van een fysiek museum annex bezoekerscentrum in Delft. De verwachting is dat dit museum 40.000 bezoekers per jaar kan gaan trekken. Als sociale ondernemers hebben Jacques en Agneta van Marken meer dan 100 sociale voorzieningen voor hun personeel gerealiseerd. Dit verhaal is nog steeds actueel en verdient een plaats naast Delftse iconen als Willem van Oranje, Antoni van Leeuwenhoek en Johannes Vermeer.


Bekijk hier mijn video


E-mail: lucas.vanwees@vvddelft.nl