Miranda Voogt

Raadslid
Sociaal Domein en Wonen (SDW)

Ik ben Miranda Voogt, geboren en getogen in Delft. Ik heb in veel verschillende Delftse wijken, zoals de Buitenhof, Voorhof, Poptahof, de Kuiperwijk en de Indische buurt gewoond. Mijn schoolcarrière begon op de Horizon en in de jaren ’90 ging ik naar de leukste middelbare school van Delft, het CLD. Na de middelbare school ging ik naar de Haagse Hogeschool waar ik de opleiding tot HBO-verpleegkundige volgde. Dat was het toch niet helemaal voor mij en koos ervoor om door te studeren. Ik studeerde sociale wetenschappen in Utrecht, werkte daarna enkele jaren bij de GGD en werd vervolgens beleidsadviseur bij de gemeente Den Haag. Inmiddels werk ik als senior beleidsadviseur bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport. Daar houd ik mij zich sinds drie jaar bezig met de Wmo, inclusie in het kader van het VN verdrag Handicap en de preventie, hulpverlening en opvang van slachtoffers mensenhandel. Momenteel woon ik met veel plezier in de wijk Buitenhof samen met Mahanaïm en mijn vier langharige katers, Pollux, Gaius, Pepper en Chili.

Wat wil jij bijdragen aan Delft?
In mijn tijd als verpleegkundige vond ik het heel belangrijk om mensen ondanks hun beperking of ziekte te benaderen als ieder ander en niet vanuit die ziekte of beperking. Maar door te kijken naar wat wel kan. Mensen met een beperking of ziekte kunnen vaak nog heel veel zelf en daar moeten wij ons als samenleving soms een beetje beter op aanpassen. Ik vind het belangrijk om uit te gaan van wat mensen nog wel kunnen en probeer daar op te focussen. Het staat mij heel erg tegen dat de overheid wil bepalen wat 'goed' is voor mensen: daarmee beperkt de overheid de vrijheid van het individu. Ik ben van mening dat mensen zelf veel beter kunnen bepalen wat zij nodig hebben om hun leven te kunnen leven. Mensen hebben soms alleen erkenning en een klein duwtje in de rug nodig.

Verder wil ik er in de komende periode aan bijdragen dat er in Delft voldoende woningen worden gebouwd voor starters en gezinnen. Daarnaast wil ik mij inzetten voor het behoud en het levendig houden van kleinschalige winkelcentra in de wijken buiten de Binnenstad. Verder wil ik mij hard maken voor voldoende werkgelegenheid op elk niveau omdat werk de beste sociale voorziening is. En probeer ik het aanbod aan voorliggende preventieve voorzieningen in het sociaal domein die bewezen effectief zijn, te vergroten en in samenhang te brengen met de maatwerkvoorzieningen zodat de beweging van zware naar lichte ondersteuning gemaakt kan worden. 

Waarom wil je raadslid blijven?
Ik wil heel graag nog een periode raadslid zijn omdat ik voor mijn gevoel nog niet klaar ben en omdat ik het raadswerk echt heel erg leuk vind om naast mijn baan te erbij te doen. Het raadswerk biedt veel kansen en geeft een kijkje in de keuken van de gemeente en andere voor Delft belangrijke organisaties. Ik vind het leuk om mijn netwerk en kennis in te zetten om mensen en ideeën met elkaar verbinden zodat er iets moois ontstaat. Ik ga voor het hoogsthaalbare resultaat waarbij het gemeenschappelijk belang van onze stad, een oplossing of verbetering het doel is, met respect voor de mening van een ander.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
In de schaarse vrije tijd die ik heb vind ik het leuk om samen met vrienden door Europa te toeren op mijn motor en ik race met enige regelmaat op het circuit van Zandvoort. En op zondag sla ik graag een balletje af op de golfbaan Delfland.


Bekijk hier mijn video


E-mail: miranda.voogt@vvddelft.nl