Miranda Voogt

Miranda Voogt is geboren in 1980. Zij is een geboren en getogen Delftse. Volgende de opleiding tot verpleegkundige en koos er daarna voor om door te studeren. Zij studeerde sociale wetenschappen in Utrecht en werd daarna Wmo beleidsadviseur bij de gemeente Den Haag. Miranda woont samen met Mahanaïm en haar twee langharige katers, Pollux en Gaius.

Miranda, wat wil jij bijdragen aan Delft?
In mijn tijd als verpleegkundige vond ik het heel belangrijk om mensen ondanks hun beperking of ziekte te benaderen als ieder ander. Mensen met een beperking of ziekte zijn niet (altijd) zielig en kunnen heel veel nog zelf. Ik vind het belangrijk om uit te gaan van wat mensen nog wel kunnen en probeer daar op te focussen. Het staat mij heel erg tegen dat de overheid wil bepalen wat 'goed' is voor mensen: daarmee beperkt de overheid vaak de vrijheid van het individu. Ik ben van mening dat mensen heel goed zelf kunnen bepalen wat goed voor hen is. Mensen hebben soms alleen erkenning en een klein duwtje in de rug nodig.

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?
Ik ben een doorzetter en erg sociaal, soms te aardig en kan dan moeilijk nee zeggen.

Waarom ben jij een goed raadslid?
Ik ben een goed raadslid omdat ik voor iedereen makkelijk benaderbaar, open en transparant ben. Daarnaast vind ik het leuk om mensen en ideeën met elkaar verbinden en zie ik vaak het grotere plaatje. Ik ga voor het hoogsthaalbare resultaat waarbij het gemeenschappelijk belang, een oplossing of verbetering het doel is, met respect voor de mening van een ander.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
In de schaarse vrije tijd die ik heb vind ik het leuk om samen met vrienden door Europa te touren op mijn motor en ik race met enige regelmaat op het circuit van Zandvoort.