Tessa van den Berg

Raadslid
Ruimte en Verkeer (R&V)

Ik ben Tessa van den Berg, 35 jaar jong en een groot liefhebber van sporten, stedentrips en de gezelligheid van (de Delftse) horeca. Ik woon sinds 2015 samen met mijn man in het centrum van Delft. In mijn dagelijks leven ben ik interim-manager binnen de gemeente Haarlemmermeer.

Tessa, waarom wil je raadslid worden?
Tijdens mijn studie Bestuurskunde leerde ik al snel hoe belangrijk de rol van de gemeente is. Met name op het gebied van veiligheid, verkeer, zorg en de openbare ruimte kunnen we juist op lokaal niveau echt het verschil maken. Daar lever ik met mijn enthousiasme en nieuwsgierigheid graag een bijdrage aan. 

Het raadslidmaatschap is niet nieuw voor mij. De afgelopen raadsperiode was ik namens de VVD eerst commissielid voor de onderwerpen FinanciĆ«n en Veiligheid. In 2019 kon ik doorstromen als raadslid op het gebied van onder andere Mobiliteit, Afval, Energietransitie en Bouwen. Ik vind het een eer om namens de VVD mee te mogen beslissen over zulke belangrijke onderwerpen. En we zijn nog lang niet klaar: Delft kan nog zoveel mooier, bereikbaarder, schoner, betaalbaarder en ondernemender worden! Ik stel me daarom met veel plezier opnieuw verkiesbaar. 

Wat doe je graag in de vrije tijd?
Ik sta twee keer per week op het volleybalveld, trap graag een flink stuk weg op mijn racefiets en loop hard. Snowboarden vind ik ook geweldig. Verder houd ik net als mijn man van goed eten en drinken, zowel thuis als buiten de deur. Verder spreek ik graag af met vrienden en vriendinnen. 

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?
Bij mij is het glas eigenlijk altijd halfvol. Ik ben energiek, verbindend, gedreven en resultaatgericht. Soms ben ik iets te ongeduldig.


Bekijk hier mijn video


E-mail: tessa.vandenberg@vvddelft.nl