Tessa van den Berg

Tessa van den Berg is geboren in 1986 en groeide op in Hendrik-Ido-Ambacht. Zij studeerde Bestuurskunde in Tilburg. Sinds 2015 woont zij samen met haar vriend op het Bastiaansplein in Delft. Tessa werkt als programmamanager op het gebied van digitale (publieks)dienstverlening.

Tessa, wat wil jij bijdragen aan Delft?
Sinds de zomer van 2015 woon ik met veel plezier in Delft. Daar wil ik niet alleen wonen, ik wil de stad ook nog mooier, veiliger en aantrekkelijker maken. Ik wil echt trots kunnen zijn op Delft. Met minder rotzooi op straat. Met het vertrouwen dat ik 's avonds laat 'gewoon' nog door de stad kan lopen. Met volop ruimte voor lokale ondernemers. En met betaalbare starterswoningen.

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?
Ik ben energiek, leergierig en heel resultaatgericht. Ik ben ook ongeduldig en niet zo snel tevreden.

Waarom ben jij een goed raadslid?
Tijdens mijn studie Bestuurskunde leerde ik al snel hoe belangrijk de rol van de gemeente is. Met name op het gebied van veiligheid, zorg en de openbare ruimte. Door mijn werk kom ik nu al zo’n tien jaar bij een groot aantal gemeenten en gemeenteraden. Ik zie inderdaad dat er volop kansen zijn om op lokaal niveau echt het verschil te kunnen maken. Die kansen worden nu nog niet altijd gepakt. Daar breng ik graag verandering in. Daar ligt ook mijn kracht: ik denk in oplossingen, niet in problemen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik sta twee keer week op het volleybalveld en doe aan snowboarden. Ook houd ik van goed eten en drinken, zowel thuis als buiten de deur. Verder spreek ik graag af met vrienden en vriendinnen.