Dimitri van Rijn

Dimitri van Rijn werd in 1976 geboren. Dimitri kwam als werktuigbouwkundestudent naar Delft en woont inmiddels meer dan 18 jaar in de binnenstad. Dimitri was officier bij de Koninklijke Marine en heeft gewerkt als beleidsadviseur binnen het Ministerie van Defensie. Voorts is hij werkzaam geweest als consultant bij PwC en naast raadslid is hij tegenwoordig plaatsvervangend Commissaris Militaire Productie binnen het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat.

Dimitri, wat wil jij bijdragen aan Delft?
Er zijn wijken in Delft waar nog 30% tot 40% van de bewoners zich onveilig voelt. Ik ben met name bezorgd over terugkomende IS-strijders en de explosieve stijging van het aantal fietsendiefstallen. Ik zal mij de komende jaren blijven inzetten voor de structurele inzet van camera’s op onveilige plaatsen en meer blauw op straat.

Delft is de afgelopen jaren langs de financiële afgrond gegaan, maar mede dankzij de VVD staat Delft er weer goed voor. Het is nu tijd om weer te investeren in een vitale en betaalbare stad. Een verlaging van de financiële lasten voor inwoners heeft daarbij de hoogste prioriteit want Delft is een erg dure stad om in te leven. Deze investeringen en lastenverlagingen mogen echter niet ten koste gaan van een ongebreidelde verhoging van de stadsschuld. Veel politieke partijen hebben echter weinig lessen getrokken uit het verleden en het ‘leven-op-de-pof’ gedrag steekt weer de kop op. Ik zal blijven hameren op het voeren van financieel behoedzaam beleid.

Wat zijn je goede en slechte eigenschappen?
Ik ben energiek, oplossingsgericht en een teamspeler, maar soms wat ongeduldig.

Waarom ben jij een goed raadslid?
Ik heb intensief contact met veel verschillende Delftenaren. Door goed naar hen te luisteren en van hen te leren ben ik in staat om problemen scherp te definiëren en te vertalen naar oplossingen die werken.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik vind het leuk te sporten (hardlopen en wielrennen), te lezen en te genieten van het bruisende & veelzijdige Delft.