Rode loper verder uitgerold op Nieuwe Langendijk

In de commissie Ruimte en Verkeer van 21 januari is het besluit besproken om in 2016 de vele touringcars met toeristen van de Nieuwe Langendijk te halen en laten stoppen bij het Hampshire hotel aan de Koepoortplaats. En dat is pure winst voor de verkeersveiligheid en leefbaarheid op de Nieuwe Langendijk.

In de commissie Ruimte en Verkeer van 21 januari is het besluit besproken om in 2016 de vele touringcars met toeristen van de Nieuwe Langendijk te halen en laten stoppen bij het Hampshire hotel aan de Koepoortplaats. En dat is pure winst voor de verkeersveiligheid en leefbaarheid op de Nieuwe Langendijk. En het biedt de langbesproken mogelijkheid om de rode loper op de Nieuwe Langendijk verder uit te rollen. Op naar een mooie entree van de binnenstad!

De VVD heeft nog zorgen bij de geplande parkeerplaats van de touringcars op het Zuidplantsoen. De bewoners willen uiteraard geen extra overlast van verkeer of draaiende motoren. Wethouder Harpe heeft toegezegd om de situatie bij het Zuidplantsoen na een jaar te evalueren. Dat lijkt de VVD een prima plan.

Linda Böcker
Raadslid VVD