Spektakel op de startbaan!

"Krrgggg... piep... krgg...u heeft permissie om baan 24 te betreden... krrgg," klinkt door de radio van de buschauffeur. Plan geslaagd, hoor ik hem zeggen. We mogen de achtervolging inzetten met de transferbus op de startbaan. Vlak achter een opstijgende jet om de take-off van dichtbij te kunnen zien. Niet alleen de felle baanverlichting doet onze ogen fonkelen.

Op woensdagavond 28 juni bracht de VVD Delft een werkbezoek aan Rotterdam The Hague Airport. De directeur Informatie, Capaciteit en Beleid, Steven van der Kleij heette iedereen welkom en vertelde over de huidige situatie op de luchthaven en de uitdagingen voor de toekomst. Leuke weetjes komen voorbij, bijvoorbeeld dat de luchthaven 1,7 miljoen passagiers per jaar vervoert en werk biedt aan zo'n 2500 mensen. Maar ook kwesties als geluidshinder, de toenemende reizigersvraag en technische innovaties kwamen ter sprake.

Vervolgens maakten we onder leiding van gastvrouw Anita Wadman een wandeling door de vertrekhal en een rondrit over airside. "Links ziet u het jetcenter en de traumahelikopter. Rechts de brandweerkazerne." Onverwacht stuitten we ook nog op een Belgisch Cessna vliegtuig, dat is ingericht voor het maken van parachutesprongen en dat hier staat voor onderhoud.

Kortom, een educatief avondje genieten voor de liefhebber van moderne techniek en luchthavenlogistiek. En niet te vergeten, spektakel op de startbaan.

De VVD Delft is benieuwd naar uw mening over RTHA in relatie tot werkgelegenheid. Laat het ons gerust weten!

Ruud Lek
Commissielid VVD Delft