Wethouder Lennart Harpe zet punt achter politieke loopbaan

Wethouder Lennart Harpe (VVD) keert na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 niet terug in de Delftse politiek. Harpe werd in mei 2014 benoemd tot wethouder in het huidige college van B&W. Daarvoor was hij acht jaar raadslid voor de VVD, waarvan zes jaar fractievoorzitter.

Lennart Harpe: “Aan alles komt een einde, ook aan een prachtige periode van ruim twaalf jaar actieve politiek, waarin ik mij heb ingezet voor Delft en de regio. Als raadslid en fractievoorzitter heb ik vier jaar coalitie meegemaakt (2006-2010) en vier jaar oppositie (2010-2014). De benoeming tot wethouder in 2014 was de spreekwoordelijke kers op de taart. Het is fantastisch dat ik in een uitermate turbulente en dynamische periode de VVD mocht vertegenwoordigen in het college van B&W. Na de gemeenteraadsverkiezingen wordt het tijd voor iets anders. Wat weet ik nog niet, maar door dit besluit maak ik ruimte om daar over na te denken en het ook te realiseren.”

Huidig fractievoorzitter en lijsttrekker Bart Smals respecteert het besluit van Harpe maar betreurt zijn vertrek uit de Delftse politiek. “Ik heb vanaf het begin uitstekend met Lennart samengewerkt en ik vind het erg jammer dat daar straks een einde aan komt. Maar ik begrijp zijn afweging en uiteindelijke keuze om een ander pad te gaan bewandelen. Het is zeker een gemis voor de Delftse politiek want Lennart is een goede wethouder, die onder andere door prima contact met de gemeenteraad ook lastige dossiers tot een goed einde weet te brengen.”

VVD-voorzitter Wouter Labots: “Nu duidelijk is dat Lennart de politiek verlaat gaan wij op zoek naar een nieuwe kandidaat-wethouder. Van die persoon verwachten wij veel, want wij willen graag de huidige constructieve VVD-lijn in de gemeenteraad en het college van B&W voortzetten.”

 

Lennart Harpe
Bart Smals
Wouter Labots