Wat een belevenis!

Met heel veel plezier heb ik mij de afgelopen vijf jaar ingezet voor Delft. Het is wellicht onbescheiden, maar ik durf te beweren dat we met de VVD echt succesvol zijn geweest. We hebben de stad door een lastige financiële tijd geloodst, en toch is er ruimte geweest voor mooie ontwikkelingen. De metamorfose die Delft nu ondergaat in het stationsgebied is ongeëvenaard en zal nog heel lang zijn positieve effect hebben op de ontwikkeling van Delft. Daarnaast heeft de VVD gestreden voor een gunstig klimaat voor bedrijven zoals bij de ontwikkeling van de Schieoevers. Kortom, we hebben de afgelopen jaren een onvervalst VVD-geluid kunnen laten horen.

En nu mag ik mijn tanden stukbijten in Den Haag. Dat is wel even wennen. Procedures zijn net even anders, evenals de omgangsvormen met andere Kamerleden en griffie. Wat heel fijn is, is dat ik mij nu volledig bezig kan houden met politiek. Dat geeft meer focus en meer ruimte om je nog beter over je dossiers te laten informeren, bijvoorbeeld door werkbezoeken. Je loopt echter ook het risico het zicht kwijt te raken op wat er in de wereld buiten het Binnenhof gebeurt.

Mijn portefeuille is het MBO-onderwijs en verschillende zaken op het gebied van ARBO (arbeidsinspectie en alles wat daarmee samenhangt). Ik ben al ruim twintig jaar apotheker en in die hoedanigheid heb ik veel met beide onderwerpen te maken gehad. Het meeste personeel in de apotheek is immers opgeleid op het MBO. Maar het is breder: op heel veel plekken kom je MBO’ers tegen. Deze mensen zijn essentieel voor het draaiend houden van Nederland. En het leukste is dat onze wethouder Hatte van der Woude en ik elkaar goed op dit dossier kunnen vinden.

Om ervoor te zorgen dat ik de aansluiting met Delft en de rest van de wereld blijf houden, wil ik zoveel mogelijk alle activiteiten van de VVD Delft blijven bezoeken. Ik hoop u daar dan ook vaak te ontmoeten. Dat geeft u de gelegenheid om rechtstreeks iets mee te geven naar Den Haag en geeft mij de kans om naast al mijn werkbezoeken te horen hoe Delftenaren over zaken denken.

Tot snel, Bart Smals