Lockdown, maar geen stilstand in Delft

Sinds mijn vorige bericht zijn we al enigszins gewend geraakt aan het leven in de “intelligente lockdown”. De scholen voegden zich pijlsnel naar hun nieuwe situatie. Intussen weten we dat de basisscholen vanaf 11 mei weer open gaan. De Delftse schoolbestuurders die ik hier afgelopen week over sprak waren er positief over! Ze hebben er het beste van gemaakt, maar les in het echt is toch beter, om meerdere redenen.

De afgelopen weken leek een aantal kinderen ook in Delft“verdwenen”, net als in andere steden. Gelukkig waren het er in Delft minder dan 25 en is met zo goed als allemaal nu weer goed contact.

Het zorgpersoneel, ook in de jeugdhulp, en mensen in heel veel andere branches zijn verder afgelopen tijd gewoon aan het werk geweest buiten de deur. Zo ook de mensen in de bouw. Dankzij hen kunnen we ook wat zaken laten zien die zo goed als mogelijk gewoon doorgaan.

Drie projecten wil ik er graag uitlichten. De Praktijkschool van het Grotius College Delft krijgt een mooi nieuw gebouw voor jongeren die een vak willen leren. Vooralsnog is de planning nog steeds om het klaar te hebben voor het nieuwe schooljaar. De renovatie van de superduurzame Cornelis Musius basisschool van Laurentius Stichting nadert het einde. En de kleurrijkste van allemaal: de regenboogbrug! Een liberaal signaal in grauwe tijden! Kijk naar het filmpje voor bewegend commentaar.

Zet cookies aan om de video te tonen.