Voorzitterswissel tijdens een unieke fysiek-digitale ledenvergadering

Woensdag 1 juli 2020 vond de voorjaarsledenvergadering van de VVD Delft plaats in het WestCord Hotel te Delft. Een unieke fysiek-digitale vergadering die maar weer eens laat zien hoe veelzijdig en innovatief de VVD Delft is. Wat mij betreft een ledenvergadering om niet snel te vergeten!

De ledenvergadering was – uiteraard – voor alle leden toegankelijk, maar helaas konden niet alle deelnemers fysiek in het WestCord Hotel aanwezig zijn. In verband met de maatregelen n.a.v. COVID-19 nam een aantal leden digitaal deel aan de vergadering. Dankzij diverse tablets met microfoons, een laptop, een scherm en een goede speaker verliep deelname vanuit huis zonder problemen en was ieders inbreng – of dit nou fysiek of digitaal werd ingebracht – goed te volgen.

Naast de gebruikelijke jaarstukken stond deze avond de voordracht van twee Delftse kandidaten voor de Tweede Kamer op de agenda. Per acclamatie in de vorm van luid applaus zijn Bart Smals en Dimitri van Rijn door de leden van het lokale netwerk voorgedragen als voorlopige kandidaten voor de VVD-lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2021. Ik wens Bart en Dimitri veel succes in het vervolgtraject.

Deze unieke fysiek-digitale ledenvergadering werd afgesloten met drie bestuursmutaties waaronder een voorzitterswissel. Na anderhalf jaar penningmeesterschap en zes jaar voorzitterschap heeft Wouter Labots het bestuur van de VVD Delft verlaten. Terecht werd door diverse mensen uitgebreid stilgestaan bij zijn jarenlange inzet voor de partij en werden er vele woorden van dank uitgesproken. Het was altijd een plezier om met Wouter samen te werken en ik hoop dat zijn liberale scherpte nog lang behouden blijft binnen onze partij.

Met trots en plezier neem ik de voorzittershamer over. Als geboren en getogen Delftenaar (Delvenaar) uit een Delftse ondernemersfamilie ga ik er alles aan doen om de VVD Delft en de stad nog een beetje mooier te maken. Ik ga deze zomer daarom graag met zoveel mogelijk leden en vrienden van de VVD Delft in gesprek om te horen welke kansen en mogelijkheden de VVD Delft nog meer kan benutten. In de tussentijd werken Jan, Jurriaan, Max, Peter en ik daarnaast hard aan een prachtig liberaal activiteitenprogramma voor dit najaar.

Bij vragen, suggesties of ideeën schroom dan niet om mij te bellen, appen of mailen. Wij spreken elkaar ongetwijfeld snel en voor nu wens ik iedereen een mooie en gezonde zomer toe!

Liberale groet,

Lars Nieuwerf