Op afstand, maar eindelijk weer een VVD-bijeenkomst

De maand juli kenmerkt zich door de start van een welverdiend zomerreces. Het betekent echter niet dat het bestuur stilzit. In tegendeel. Met onder andere de ledenvergadering, nieuwe-leden-koffie, zomerbarbecue en bestuursdag was er weer genoeg te doen. Een maand die wat mij betreft in het teken stond van elkaar – eindelijk – fysiek weer zien en spreken op een VVD Delft-bijeenkomst. Iets wat in mijn optiek van groot belang is, maar we helaas sinds de maandelijkse borrel van 6 maart 2020 niet meer hebben kunnen doen.

Waar de ledenvergadering op 1 juli nog een unieke fysiek-digitale vorm had, was de traditionele zomerbarbecue op 10 juli onze eerste volledig fysieke bijeenkomst sinds de uitbraak van het coronavirus. De tuin van VVD-raadslid Miranda Voogt was volledig ingericht conform de RIVM-richtlijnen en in de Delftse avondzon was het goed toeven. Naast een gezellig weerzien werd er ook terugblikt op het afgelopen jaar en is er stilgestaan bij het vertrek van Wouter als voorzitter en twee leden van de VVD-fractie. In verband met verhuizingen stopt Ivan Maassen als commissielid en legt Dennis Begheijn zijn werkzaamheden als fractiesecretaris neer. Wouter, Ivan en Dennis zijn (nogmaals) bedankt voor hun inzet en harde werk voor de VVD Delft. Al met al een zeer geslaagde avond. Weliswaar op anderhalve meter afstand, maar zeker niet minder gezellig dan normaal.

Het bestuur heeft na maanden van digitaal vergadering ook haar eerste fysieke bestuursbijeenkomst gehad op 18 juli. Tijdens deze bestuursdag heeft het bestuur in de nieuwe samenstelling plannen gemaakt voor de toekomst. Er komt de komende tijd namelijk veel op ons af. Hoe blijven we bijvoorbeeld als lokaal netwerk in coronatijd met elkaar – en met de stad - in gesprek? Op welke wijze kunnen we u dit najaar het beste politieke cafés en opleidingen blijven aanbieden? En natuurlijk is vooruitgeblikt op de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021 en de Gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022! Voorbereidingen waar u dit najaar pas wat van merkt, maar door ons nu al hard aan wordt gewerkt!

Tot slot doe ik ook een beroep op u. Heeft u ideeën, tips of gewoon zin om de handen uit de mouwen te steken, laat het mij dan weten. Ons lokale netwerk staat altijd open voor nieuwe initiatieven en (nog meer) enthousiaste vrijwilligers zijn meer dan welkom. Bel, mail of app gerust en we maken snel een afspraak om een kop koffie te drinken.

Liberale groet,

Lars Nieuwerf