Nieuwe leden: een warm welkom!

In januari en februari hebben zich weer een aantal nieuwe leden gemeld bij de VVD Delft. Ik vind dat persoonlijk best bijzonder, want de trend lijkt nog steeds dat we ons niet meer zo snel verbinden aan een politieke vereniging. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook pas in 2017 lid werd van de VVD. Ja, ik was maatschappelijk betrokken, ja, ik stemde VVD, ja, politiek boeide me onwijs, ja, ik wilde mee denken over hoe we ons land en onze stad nog een beetje mooier kunnen maken. Maar moest ik daarvoor lid worden van een politieke partij? Tot 2017 vond ik eigenlijk van niet.

Inmiddels begrijp ik heel goed wat juist ook de meerwaarde is van het lidmaatschap. Ik heb er heel veel andere VVD'ers door leren kennen, ik heb de mogelijkheid gekregen om me met de koers van de partij te bemoeien, ik kan meedoen aan opleidingen en trainingen, ik mag met andere VVD'ers in een Denktank onze inzet op de energietransitie in Delft bepalen en niet onbelangrijk: ik mag regelmatig een biertje komen drinken bij de borrels. Hoewel dat laatste helaas sinds nu bijna een jaar natuurlijk vooral digitaal gebeurt.

Dat gold afgelopen week ook voor de nieuwe ledenkoffie voor onze meest recente ‘aanwinsten’. De koffie werd digitaal geschonken, via ons digitale platform. Samen met Max die namens het bestuur aanschoof, mocht ik drie nieuwe heren verwelkomen. Ontzettend leuk om hun enthousiasme te zien, en wat mooi dat we er in ieder geval weer drie slimme en maatschappelijk betrokken leden bij hebben, die zich voor onze stad in willen zetten. Overigens op heel verschillende manieren: de ene heeft misschien wel politieke ambities, de ander wil vooral meepraten over inhoudelijke thema’s en weer een ander heeft creatieve ideeën voor de verkiezingscampagne. Ik kijk er naar uit om jullie ook een keer ‘in het echhie’ te ontmoeten!