Met ‘knallers’ afscheid nemen van Delft: een levendig Van Foreestplein en start bouw Bethelpark

Deze week heeft Hatte van der Woude formeel haar ontslag als wethouder ingediend. Zij mag zich nu gaan richten op het eervolle werk als Tweede Kamerlid. Via deze weg nogmaals onze felicitaties! Gelukkig hebben we een heel waardige opvolger gevonden in Lennart Harpe, uiteraard geen onbekende voor de VVD Delft.

In de laatste weken voor Hattes vertrek is er nog een heel aantal mooi mijlpalen bereikt, die in de hectiek van de verkiezingen wellicht wat onderbelicht zijn gebleven. En dat is jammer, want wij denken dat we daar juist als VVD heel trots op mogen zijn. 

Zo is in de eerste plaats samen met de ondernemers in de Kuyperwijk het Van Foreestplein opnieuw ingericht en levendiger gemaakt. Ook wordt er binnenkort werk gemaakt van de verkeersveiligheid en toegankelijkheid rondom het plein. Met als doel echt het hart van de Kuyperwijk te worden, en daarmee nog aantrekkelijker voor het winkelend publiek. Belangrijke stappen, want zo worden de bewoners in en rondom de Kuyperwijk nog meer verleid om in hun ‘eigen’ buurt weekboodschappen te doen, een kappersbezoek te brengen of bij de bakker een taartje te halen. Daarmee laten we zien dat niet alleen de binnenstad ertoe doet, maar dat Delft nog zoveel meer heeft te bieden! 

Een tweede mooie ontwikkeling is de start van de bouw van 351 woningen in het Bethelpark in de wijk Buitenhof, vlak naast het Reinier de Graaf ziekenhuis. Het project biedt een grote diversiteit aan woningtypes, oppervlaktes en huurprijs. Daarmee is het aantrekkelijk voor een brede doelgroep, van starters tot gezinnen. Bovendien creëren we meer huurwoningen in het zogenoemde ‘middensegment’ en daarmee kansen voor Delftenaren om te starten óf juist door te stromen naar een nieuwe woonplek. Dat is een belangrijke doelstelling voor de VVD. 

Deze twee ontwikkelingen laten mooi zien dat we als VVD niet alleen invloed hebben op onderwerpen binnen de portefeuilles van ‘onze’ wethouder. We hebben net zo goed invloed op heel andere onderwerpen die voor de VVD en voor mij als woordvoerder Ruimte en Verkeer belangrijk zijn: in dit geval openbare ruimte, verkeer en woningen voor alle Delftenaren. Graag blijven we daar het komende jaar ook samen met Lennart werk van maken!

Tessa van den Berg
Raadslid VVD Delft