Wil jij jezelf ideologisch verrijken? Doe dan mee aan de Permanente Dialoog ter Ideologische Zelfverrijking!

Vrijheid is een proces. Wat vrijheid betekent varieert met de ontwikkeling van de tijd. Op dit moment wordt het liberalisme zoals de VVD het beleeft, gedragen door de vijf kernwaarden van de VVD: Vrijheid – Verantwoordelijkheid – Verdraagzaamheid – Sociale Rechtvaardigheid – Gelijkwaardigheid.

De VVD heeft niet altijd deze vijf waarden als kernwaarden gehad. Het begon met vrijheid en met het verstrijken van de tijd zijn de andere waarden erbij gekomen. Waarden zijn het fundament van gedachten, gedachten vormen opinies en van daaruit komt beleid. Een goed begrip van wat onze liberale waarden voor jou betekenen, maakt je tot een scherpere denker en daarmee potentieel tot een betere politica/politicus.

Daarom zijn we in overleg met het bestuur gestart met een eerste Permanente Dialoog. Met een klein groepje doorleven we onze waarden tijdens een dialoog op basis van een interessante stelling. Iedere deelnemer kan een stelling aandragen. Bijvoorbeeld, hoe liberaal is het dat er straks een vaccinatie bewijs gevraagd wordt door ondernemers? Of hoe liberaal zijn diversiteitsquota? Zouden niet alle scholen openbaar moeten zijn?

Over de stelling die de meeste stemmen krijgt, voeren we met elkaar een dialoog op basis van onze liberale waarden. De kans is groot dat je aan het eind van de avond met een andere blik naar de stelling kijkt, omdat je je eigen gedachten hebt uitgedaagd. Op dit moment is er ruimte voor een tweede Permanente Dialoog. Ben jij geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar Anna Maria (Hup@planet.nl).