Francine Heijnen: het Delftse Statenlid.

De VVD in Zuid-Holland verwelkomt Francine Heijnen uit Delft als nieuw Statenlid. De 28-jarige geboren Katwijkse is de opvolger van Karima Bouchtaoui, die wethouder is geworden in Zaltbommel.

Francine is eerder in Delft bestuurslid Opleiding & Talentmanagement geweest. Verder heeft ze meegeschreven aan het verkiezingsprogramma 2018-2022 van de Delftse VVD en is ze actief geweest bij diverse VVD-campagnes. Ze studeert mechatronica aan de Technische Universiteit Delft. Daarnaast is ze ondernemer: samen met haar zus bracht ze een biologische gin op de markt. De zussen haalden voor Goeie Mie Gin een investering op in het tv-programma Dragon’s Den.
Na jaren actieve betrokkenheid bij de fractie is Heijnen blij dat ze zelf aan de slag mag als Statenlid: “Ik kan niet wachten! Naast technische kennis en ervaring als ondernemer neem ik heel veel energie mee naar de Staten. Ik ga ontzettend hard werken voor Zuid-Holland en hoop dat ook na de verkiezingen van volgend jaar te blijven doen.”
Fractievoorzitter Erwin Hoogland ziet uit naar de samenwerking: “Een politicus van de nieuwe generatie komt onze fractie versterken met jong enthousiasme. Ik zie veel toekomst voor Francine in Provinciale Staten.”