Nationale voorleesdagen in de Buitenhof

Woensdagochtend begon mijn dag fantastisch! Ik mocht namelijk in het kader van de Nationale voorleesdagen, voorlezen aan een groep kinderen van de Titus Brandsmaschool. Dat deed ik omdat ik leesvaardigheid en taalontwikkeling van kinderen erg belangrijk vind. Taal is de sleutel tot succes op school, de arbeidsmarkt en voor een fijne deelname aan de maatschappij. Daarnaast is voorlezen niet alleen leuk, het heeft ook positief effect op de ontwikkeling van kinderen, zowel op emotioneel, cognitief als sociaal vlak. Hoe vroeger en regelmatiger kinderen worden voorgelezen, hoe groter de voordelen zijn.

Die woensdagochtend las ik voor aan een groep slimme en enthousiaste kinderen, over kater Harry die veel liever veilig binnenblijft. Tot Vera de Vlinder hem vraagt om tikkertje te spelen. Voor en na het lezen voerden we een interessant gesprek. Ik vertelde dat ik namens de Delftse VVD gemeenteraadslid ben en in de gaten houd of de burgemeester en de wethouders het geld verantwoord besteden. En ook of zij goed luisteren naar de kinderen in Delft. Zijn er genoeg speeltuinen en is de weg naar school veilig genoeg. De kinderen wisten ook heel goed dat de baas van Delft burgemeester Marja van Bijsterveld is. En naar aanleiding van het verhaal over Harry de kater kwam er een heel scala aan huisdieren voorbij. Waarbij er ineens opvallend veel kinderen met kippen bleken te zijn. 

Het voorlezen was een groot succes, want als blijk van waardering kreeg in een hartelijke groepsknuffel van de kinderen. Dit smaakt naar meer en ik zou iedereen willen oproepen om nog meer met elkaar te lezen. Zelf denk ik erover om mij als vrijwilliger aan te melden voor de Taalvisite van DOK. Doe jij ook mee? Taalvisite (dok.info)