Geen einde maar een nieuw begin

Ik heb besloten mij niet meer kandidaat te stellen voor de Tweede Kamer. Vol energie en gedrevenheid zal ik tot de verkiezingen in november doorgaan met mijn Kamerwerk. Maar toch alvast een terugblik: De afgelopen jaren waren een ongelofelijk avontuur, veeleisend, maar zeker ook heel eervol.

Ik ben trots op het tot een goed einde brengen van de pensioenwet, al is het pensioendossier nog lang niet klaar. Ik blijf het met de grootste interesse volgen. Fijn vond ik het dat ik mijn deskundigheid in het debat kwijt kon.

Ik heb op mijn portefeuille arbeidsmarkt vernieuwing gebracht. Mijn doel is en was de arbeidsmarkt beter te laten aansluiten bij de behoeften van modern werkenden. Zo ben ik blij dat ik die modern werkenden een stem heb weten te geven in de SER.

Maar ook het "machinekamerwerk" vond ik leuk en waardevol: Met heel veel plezier en interesse mag ik de vergaderingen van de vaste Kamercommissie VWS voorzitten. Een vakgebied waar grotendeels mijn hart ligt. Ook binnen de VVD-fractie heb ik veel kunnen en mogen doen, bijvoorbeeld het fractiebestuur.

Kortom, ik blik tevreden terug op veelbewogen jaren, met natuurlijk corona, maar ook belangrijke grote dossiers waar ik het verschil heb kunnen maken. Tegelijkertijd vol spanning vooruit. Mijn handen jeuken om weer te ondernemen, te besturen of op een andere manier de maatschappij te dienen. De toekomst zal het leren.